Holebi-uitgeverij 't Verschil

Omdat we in onze holebi-boekhandel merkten dat het aanbod van Nederlandstalige holebi-boeken beperkt was, startten we in 2005 ook met een uitgeverij. We streven daarbij kwaliteit na in een diversiteit aan genres en geven zowel romans en verhalenbundels uit als strips, poëzie en non-fictie. Al onze boeken vind je hieronder en in onze brochure.

Om het aanbod aan holebiboeken ook in de plaatselijke boekhandels te verhogen, zetten we samen met het Roze Huis en Distributeur Epo het initiatief "De Roze Plank" op. Meer info vind je in het het persbericht of op de Facebookpagina.

Het nieuwe boek van uitgeverij 't Verschil: Holebipioniers, door Paul Borghs

 

 


 

DE BOEKEN VAN UITGEVERIJ 't VERSCHIL

Een overzicht van onze uitgaves, per genre:
Romans :
- Onderstroom - Bart Yates
- Cadans - Micha Meinderts
- Dubbel leven - Micha Meinderts
- Oog in oog - Micha Meinderts
- De Nomade - christine lafaille
- Olie op doek - Jonathan Kemp
- Fatale schaduwen - Josh Lanyon
- Een gevaarlijk iets - Josh Lanyon
- Geloof je 't zelf - Josh Lanyon
- Verpand - Isabelle van Ewijk
Verhalen :
- De huisknecht - Jan Vander Laenen
- Goesting - Diverse auteurs
- Vrijages - Pia Fraus
- Meer vrijages - Pia Fraus
- Labyrint - Diverse auteurs
Poëzie :
- Soms gaan bomen staande dood - Johanna Pas
- Tjongejonge - André Sollie
- Alleen met jou - Johanna Pas
Non-Fictie :
- Oud = Out - Mips Meyntjens en Ann David
- Holebipioniers - Paul Borghs
Strips :
- Eén pot nat - Vero Beauprez
- Pottenkijken - Vero Beauprez
- Melk en sneeuw - Leen Van Hulst
- De wentelteefjes: De deo doet het - Bob Torfs en Guido Hermans
Kinder- en jeugdboeken :
- De mama's van Sterre - Van Beuningen en Van den Bossche
- Mijn broer en zijn broer - Hakan Lindquist

 

ROMANS

Olie op doek - Jonathan Kemp

[roman]

Olie op doek, Jonathan KempDrie mannen, drie levens en drie tijdsgewrichten. In Olie op doek verweeft Jonathan Kemp drie verhalen tot een donkere en meeslepende vertelling over seks, uitbuiting en afhankelijkheid, tegen de achtergrond van het ondergrondse homomilieu in Londen door de tijden heen.

Jongenshoeren, aristocraten, kunstenaars, criminelen bevolken dit krachtige debuut waarin Jonathan Kemp de levens en liefdes van drie erg verschillende mannen over een tijdspanne van enkele decennia meesterlijk in elkaar laat grijpen.

Technische fiche

12,50 euro

Verpand - Isabelle van Ewijk

[roman]

Verpand, Isabelle van EwijkHenri is 31 en single. Haar leven is aardig gevuld.
Een drukke job. Een dominante moeder met
een verzwegen verleden. Een virtuele vader.
Een beste vriend. Een hartsvriendin met kinderwens.
Niks spectaculairs eigenlijk.
Maar dan is er dat bedrijfsfeest.
Die fascinerende vrouw en de obligate man.
Ze lijken een stel, maar zijn ze dat ook?
Dat wil Henri uitzoeken...
Een argeloze daad van Henri zet een reeks gebeurtenissen in gang waar ze niet langer vat op heeft. Als ook schaduwen uit het verleden opduiken, lijken deze een hypotheek te leggen op haar toekomst.
Een heerlijke mix van spanning en romantiek.

Technische fiche

19,95 euro

Onderstroom - Bart Yates

[roman]

Onderstroom, door Bart YatesNa jaren afwezigheid keert Tommy terug naar het kustplaatsje Walcott om zijn broer Nathan te bezoeken. De twee broers zijn opgegroeid in dit slaperige toeristische provinciestadje en Nathan woont nog steeds
in het huis dat ooit door hun grootvader werd gebouwd, terwijl Tommy naar New York is getrokken voor de opwinding van het leven in de stad.

Tommy is uitbundig en lichtzinnig van aard. Hij is charmant en onweerstaanbaar, lokt mannen zijn bed in met zijn verleidelijke glimlach en gooit ze er net zo snel weer uit. Nathan daarentegen is beheerst en zwaarmoedig. Maar allebei worstelen ze met de gebeurtenissen uit het verleden die hen elk op een andere manier hebben getekend.

De terugkeer van Tommy – met in zijn kielzog drie vrienden met elk hun eigen problemen – brengt het evenwicht dat Nathan gevonden dacht te hebben aan het wankelen. Het verleden komt in flarden terug en confronteert hem met dingen die hij liever was vergeten. En dan duikt Simon op in hun leven, vijftien en een leerling van Nathan. Hij doet de gebeurtenissen in een stroomversnelling belanden en het verleden haalt hen in als een vloedgolf.

De bekrompen seksuele moraal in Amerika maakt een vreselijke    ontknoping onvermijdelijk.

Een boek over verwrongen vaderliefde en de broederliefde die daardoor ontstaat, en over de dubbele moraal in de samenleving: slaan mag, liefhebben niet.

Persmap

15,- euro

Geloof je 't zelf - Josh Lanyon

[detective]

Geloof je 't zelf, Josh Lanyon In dit derde deel van de Adrien English serie raakt Adrien betrokken bij een reeks mensenoffers. De politie verdenkt Angus, Adriens werknemer, ervan de moorden te hebben gepleegd, maar Adrien gelooft daar niets van en gaat op onderzoek uit. Als de wereldberoemde schrijver Gabriel Savant verdwijnt na aangekondigd te hebben dat zijn volgende boek over een bestaande geheime sekte zal gaan en Adrien de twee zaken met elkaar in verband brengt, raakt hij steeds dieper verwikkeld in de occulte onderwereld van Los Angeles. Adriens relatie met de politierechercheur Jake wordt tot het uiterste getest, en tot overmaat van ramp gaat zijn moeder ook nog opnieuw trouwen...

Technische fiche

12,50 euro

Een gevaarlijk iets - Josh Lanyon

[detective]

mijn broer en zijn broer, Håkan lindquistBij zijn aankomst op de Pine Shadow Ranch, die hij van zijn grootmoeder geërfd heeft, ontdekt boekhandelaar Adrien English een lijk op zijn oprijlaan. Maar tegen de tijd dat de onvriendelijke, plaatselijke sheriffs arriveren is het lichaam verdwenen...
Dat is nog maar het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen. Want wat hebben die archeologen eigenlijk te zoeken op Adriens land? En komt er een doorbraak in zijn affaire met rechercheur Jake Riordan, die wel warmloopt voor SM, maar minder voelt voor een vaste relatie? Dit tweede deel van de Adrien Englishserie van bestsellerauteur Josh Lanyon is weer bloedstollend tot het laatste moment!

Recensies: Zizo

Technische fiche

12,50 euro

Fatale schaduwen - Josh Lanyon

[detective]

Fatale schaduwen door Josh Lanyon

Adrien English is eigenaar van een boekwinkel en schrijft in zijn vrije tijd misdaadromans. Op een dag wordt zijn medewerker en jeugdvriend Robert dood aangetroffen in een steegje achter zijn huis. Vermoord.
Wanneer de politie Adrien als hoofdverdachte blijkt te zien in deze zaak, gaat hij - ondanks de waarschuwingen van een knappe rechercheur - zelf op zoek naar de moordenaar...

Recensie: IHLIA

Technische fiche

12,50 euro

Oog in oog - Micha Meinderts (Arthur Hartman-trilogie, deel 3)

[roman]

Oog in oog, een roman door Micha Meinderts. Derde deel van de Arthur Hartman-trilogie - € 18,95 Vervolg op Cadans en Dubbel leven

Na een reorganisatie bij de politie komt Arthur Hartman terecht op een bureau in Rotterdam Oost. Hij is inmiddels de dertig gepasseerd en heeft genoeg van de zoektocht naar de Ware. Vriendjes zijn alleen maar lastig, vertelt hij zichzelf en zijn vrienden telkens weer. Dan komt hij Ferry tegen, met de mooiste blauwe ogen die hij ooit gezien heeft. Helaas is Ferry hetero en Arthur probeert hem uit zijn hoofd te zetten. Dat blijkt echter lastiger dan gedacht. Arthur glijdt steeds verder af in de hopeloosheid en zelfs zijn beste vriend Fabian kan hem niet beschermen tegen de valkuilen op zijn pad. Een verhaal over moed en angst, waarheid en tegen jezelf liegen. Kan Arthur op tijd zijn leven in eigen hand nemen, of sleurt het lot hem een doodlopende straat in?

Voor de boekbespreking van de Arthurtrilogie door André Oyen, klik hier.

Lees hier het eerste hoofdstuk.

Technische fiche

14,95 euro

Dubbel leven - Micha Meinderts

[roman]

Dubbel leven, door Micha Meinderts

Vervolg op Cadans en deel 2 in de Arthur Hartman-trilogie.

Tegen een achtergrond van crisis, kernwapens en aids leeft en leert Arthur. Mensen dichtbij laten durft hij niet meer, bang voor de pijn die dat veroorzaakt, maar hoe lang kan hij volhouden dat dit het leven is dat hij wil leiden?

Een verhaal over toenadering en afstand, over vriendschap en vijanden. Iedereen heeft liefde nodig, maar welke manier past het best bij Arthur Hartman?

14,95 euro

Lees hier het eerste hoofdstuk.

Cadans - Micha Meinderts

Cadans - Micha Meinderts €18,95

[roman]

Deze roman vertelt het verhaal van een homo-jongen die in de jaren 70 opgroeit in een Nederlandse provinciestad en met vallen en opstaan volwassen wordt.

Een verhaal over opgroeien, liefde en verraad, over verandering. Kun je worden wie je wil of moet je je overgeven aan de grillen van het lot?

Lees hier het eerste hoofdstuk.

www.michameinderts.nl

14,95 euro

De nomade - christine lafaille

[roman]

de nomade, door christine lafaille  €9,95

Het eerste boek dat we uitgaven verscheen op 15 april 2005. De nomade is een liefdesverhaal. Het vertelt over een zoektocht naar het recht op bestaan van een liefde van een vrouw voor een andere vrouw. Daarnaast verhaalt het over een zoektocht naar een eigen identiteit. Vooral is De nomade een verhaal over verlangen, verlangen om te bestaan, om te zijn wie je bent.

In deze roman wordt op een meeslepende manier een liefdesverhaal verweven met filosofische overwegingen.

"Wij zijn woestijnen, bevolkt door stammen, dieren en planten. De woestijn, het experimenteren met jezelf, is onze eigen identiteit, onze enige kans op alle combinaties die ons bewonen." Aldus de filosoof Gilles Deleuze.

9,95 euro

Op 15 maart 2007 overleed christine lafaille, auteur van ons eerste boek, vriendin, inspirerend voorbeeld ...

VERHALEN

Labyrint - Diverse auteurs

[verhalen]

LabyrintVerhalen over vrouwenliefde, sexy, absurd, grappig, bizar, gewaagd.

Een verassende ontmoeting bij de kapper, een striptease in een auto, een componiste die haar laatste requiem schrijft, een verlegen imker, een doortastende sollicitante, een twijfelende studente ... en  uiteraard ook een prinses op het witte paard, allemaal passeren ze de revue. Humor en ernst, onstpanning en spanning, seks en romantiek wisselen elkaar af in deze verhalenbundel.

Met verhalen van: Annelies Mertens, Kelly Vanbrabant, Christine Moens, Jo Van Herck, Katja Bosman, Hein Moeurs, Christine Van den Hove, Nancy Van den Branden, Isha van Alsenoy, Andrea Grootaers, Caroline Elskens, Wilfried Vanneste, Sharmila Madhvani, Isabelle van Ewijk. 

Redactie: Christine Van den Hove en Johanna Pas

12,50 euro

Meer vrijages - Pia Fraus

[verhalen]

Olie op doek, Jonathan Kemp Net zoals in "Vrijages", Pia's eerste bundel erotische kortverhalen, beleeft een ondefinieerbare ik-persoon een rist erotische ontmoetingen met een aantal vrouwen. Soms is verliefdheid of zelfs liefde de aanzet, vaak is het gewoon één enkel beeld – zoals het melkschuim op haar lippen als ze van haar koffie drinkt – dat de lezer en de hoofdpersoon meesleurt in een seksueel avontuur. Het resultaat is een bundel romantische, keiharde, subtiele, geile, (on)voorspelbare, gender-variabele, intelligente, clichébevestigende, roldoorbrekende, realistische maar vooral opwindende seksverhalen.
www.piafraus.be

Technische fiche

12,50 euro

De huisknecht en andere scabreuze vertellingen - Jan Vander Laenen

[roman]

De huisknecht en andere scabreuze vertellingen, door Jan Vander Laenen, € 17,50 De voornaamste drijfveer in het leven van Jan, de hoofdpersoon in deze
raamvertelling, is het verkennen van de verschillende verschijningsvormen die Eros kan aannemen – en daar vervolgens in de eenzaamheid van zijn appartement verslag van doen.
Aan die eenzaamheid komt een einde wanneer een Maghrebijnse engel op het toneel verschijnt: Mimoun, een bloemenverkoper, en als personage mijlenver verwijderd van het versleten clichébeeld dat de meeste westerlingen van Marokkanen hebben. Ze trekken elkaar aan en stoten elkaar af, maar vechten ook samen tegen het klassenverschil en het racisme binnen de homoscene zélf.
Deze raamvertelling bevat een waaier aan verhalen waarin Jan gestalte geeft aan zijn seksuele obsessies. Mimoun wordt de aandachtige en medeplichtige luisteraar en laat zich letterlijk meeslepen door de duizend-en-een verhalen van zijn minnaar/auteur.
Ook voor de lezer vloeien werkelijkheid en fantasie ongemerkt in elkaar over.

Technische fiche
Recensies

12,50 euro

Goesting - Opwindende verhalen

Goesting, erotische verhalenbundel

Deze verhalenbundel met homo- erotische verhalen van diverse auteurs is een zeldzaamheid in het Vlaamse boekenlandschap. De verhalen variëren van romantisch tot hardcore porno, allemaal in een vlotte stijl geschreven. Het boek bevat onder meer een verhaal van Micha Meinderts en van Jan Vander Laenen. 

Klik hier voor het persbericht.

12,50 euro

Vrijages - Pia Fraus - derde druk

[erotische verhalen]

Vrijages, derde druk, door Pia Fraus, € 14,95Verscheen in 2006. Dit boek is onze absolute bestseller. De erotische verhalen van Pia Fraus (pseudoniem) werden zo populair dat het boek in mei 2008 bij de krant De Standaard werd aangeboden in de reeks Stoute Vrouwen. Ondertussen zitten we aan de derde druk van het boek.

12,50 euro

 

POËZIE


Soms gaan bomen staande dood -
Tekst: Johanna Pas
Tekeningen: André Sollie

[poëzie & tekeningen]

Soms gaan bomen staande dood, door Johanna PasWeinig zeggen met veel woorden is niet moeilijk, veel zeggen met weinig woorden is een kunst. Soms gaan bomen staande dood slaagt erin om met een handvol letters te verwoorden waar velen een roman voor nodig hebben: de grote emoties van een mensenleven - verliefdheid, liefde en verlies.

Met een minimum aan woorden wordt de grootsheid van hartzeer geschetst. Toch is dit geen droefgeestig boek - integendeel. Want één noot klinkt in het hele boek door: een eindeloos vertrouwen in de veerkracht van de mens, die altijd weer zichzelf vindt in zichzelf.

Elk op zich vormen de gedichten losse beelden, intrigerende polaroids van een liefdesverhaal. Samen maken ze een tekst die zichzelf voorleest in je hoofd, en waarin de witruimtes even luid klinken als woorden. Met af en toe een tekening, die als een frisse windvlaag langswaait, net op het goede moment.

14,95 euro - uitverkocht

Tjongejonge - André Sollie

[poëzie & tekeningen]

Tjongejonge, door André SollieSchrijver en tekenaar André Sollie ontdekte dat in elke van zijn gedichtenbundels telkens wel een aantal verzen, al dan niet nadrukkelijk, de jongensliefde als onderwerp hadden. De eerste vage gevoelens van een kind, de verlangens van dromen van een puber, verliefdheden en teleurstellingen ... het kwam allemaal aan bod. In dit boekje met nieuwe tekeningen van de auteur staan al die versjes en gedichten nu bij elkaar. Een mooie, verrassende verzameling vol hunkering en emotie.

12,50 euro

 

Laureaat boekenpauw 2010André Sollie schrijft poëzie, theater-teksten en verhalen. Zijn werk werd meermaals bekroond. In 2007 kreeg hij de driejaarlijkse Cultuurprijs Vlaanderen voor Jeugdliteratuur. In 2010 won hij de Boekenpauw.

Alleen met jou - Johanna & Geert Pas

[poëzie & tekeningen]

Alleen met jou - Johanna & Geert Pas  € 9,50

Verscheen in februari 2008. Dit boekje is geen bundel met losse gedichten maar een opeenvolging van dagboekfragmenten in dichtvorm die samen een verhaal vertellen over een liefde van een vrouw voor een vrouw. Met een minimum aan woorden worden de tegenstrijdige gevoelens uitgebeeld die de liefde kenmerken. De prachtige teksten worden ondersteund door de fijne lijntekeningen van Geert Pas.

"Poëtische dagboekfragmenten vol geheim, geschreven op het ritme van een hartslag. Bij het lezen vouwt zich een heel eigen wereld van verlangen, verstilde sensualiteit en ingehouden passie voor je open." André Sollie

9,50 euro - uitverkocht

NON-FICTIE


Oud = Out
samenstelling: Ann David en Mips Meyntjens   geïllustreerd met prachtige foto’s.

Oud = Out, door Ann David en Mips Meyntjens
Oud is Out. Ervaringen van lesbische en biseksuele vrouwen, geboren voor 1945 is een non-fictieboek. Het is een gezamenlijke uitgave van het homo/lesbisch archief en documentatiecentrum Fonds Suzan Daniel en uitgeverij ’t Verschil. Het werd samengesteld door Ann David en Mips Meyntjens en bevat interviews met lesbiennes die geboren werden tussen 1910 en 1945 evenals een analyse van de periode waarin zij opgroeiden.

Het boek is geïllustreerd met prachtige foto’s.

10,- euro

Holebipioniers - Paul Borghs

Oud = Out, door Ann David en Mips Meyntjens
In Vlaanderen is de maatschappelijke aanvaarding van holebi's en transgenders vrij groot. Dat was ooit anders. In dit boek schetst Paul Borghs aan de hand van interviews en historisch materiaal een beeld van de emancipatie van hlbt's in ons land de voorbije veertig jaar.

Een meeslepend, soms schrijnend boek, geïllustreerd met prachtige foto's en illustraties in kleur.

360 p. kleurendruk

19,95 euro

 

STRIPS

Melk en sneeuw - Leen Van Hulst

[beeldroman]

Een uitwisselingsstudente komt terecht in Turku, Finland. Het is hartje winter en de lente is nog lang niet in zicht, maar toch wordt ze verliefd op een van de andere studentes.

Tegen de achtergrond van een prachtig, maar soms ook desolaat Fins winterlandschap worden we langzaam meegezogen in dit verhaal over een onmogelijke liefde.

Leen Van Hulst
studeerde schilderkunst aan de Koninklijke Academie en grafisch ontwerp aan de Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen. Buiten de illustraties die ze beroepshalve maakt voor opdrachtgevers maakt ze ook etsen, tekeningen en gouaches. Ze is lid van het illustratorencollectief Poste Aérienne.

Technische fiche

Recensies: Goddeau.com, Knack Focus, Stripgids en De Zondag, Zizo

12,50 euro

Melk & Sneeuw

Melk en sneeuw verscheen op 1 september 2012 ook in het Fins onder de titel Maitoa ja lunta bij uitgeverij Turun Sarajakuvakero. Niet alleen is dit een hele eer voor onze uitgeverij en voor de auteur, maar het is ook extra leuk omdat het de taal is van het land waar het boek zich afspeelt. Bovendien vind je onderaan elke pagina van het boek de Engelse vertaling van de tekst zodat het boek nu een internationaal publiek kan bereiken.

Leen Van Hulst stelde bovendien bij het verschijnen van haar graphic novel in Finland ook de originele tekeningen van Melk en sneeuw tentoon op het Helsinki Comics Festival.

 

De deo doet het! - De Wentelteefjes - Bob Torfs (tekeningen) en Guido Hermans (tekst)

[strip]

De deo doet het - de Wentelteefjes - Bob Torfs (tekeningen) en Guido Hermans (tekst) - €16,50 De wentelteefjes zijn de bewoners van een huis met een wenteltrap, vandaar de naam die ze aan zichzelf hebben gegeven. Op de bovenste verdieping woont Antoine, een professionele stripper, op het gelijkvloers woont Aurora, een kleptomane equilibriste met haar twee katten, Toby en Notoby, en daartussen woont Bob met zijn hondje Bobby en papegaai Archibald. Zij komen via een stripact van Antoine (die geïnspireerd werd door de "Knitting Against Aids" - actie van Het Roze Huis van Antwerpen) op het spoor van een snood plan van de kwaadaardige Urienus V, de koning van Homofobistan. Die wil alle homo's ter wereld uitroeien. De wentelteefjes zullen dit met alle mogelijke en onmogelijke middelen trachten te voorkomen. Maar zullen zij daarin slagen?

Technische fiche

5,- euro


Eén pot nat - Vero Beauprez

[cartoons]

Eén pot nat, strip door Vero Beauprez  € 6,50Verscheen op 21 juni 2008. Opnieuw 40 pagina's Vero-humor. Nu volledig in kleur. "Lesbiennes geen gevoel voor humor? Ze kijken misschien wat stug, maar volgens mij doen ze dat gewoon om hun mond- en kaakspieren te sparen na de wilde nachten met hun minaressen." Vero Beauprez in De Morgen

6,50 euro

Pottenkijken - Vero Beauprez

[cartoons]

Pottenkijken, cartoons door Vero Beauprez  € 5,00Verscheen in 2007. De strips van Vero waren al jaren te vinden in Zizo, zusterlijk naast de homostrips van Tom Bouden. Blijkbaar zaten veel mensen te wachten op een bundeling van deze cartoons want de eerste druk is intussen helemaal uitverkocht.

 

KINDER- EN JEUGDBOEKEN

Mijn broer en zijn broer - Håkan Lindquist

[jeugdroman]

mijn broer en zijn broer, Håkan lindquist

Mijn broer en zijn broer is een spannend boek, waarin Jonas op zoek gaat naar de waarheid achter de dood van zijn broer Paul, die hij nooit gekend heeft.
Op zijn tocht, die enkele jaren duurt, ontmoet Jonas vrienden van zijn broer en worden stukje bij beetje de geheimen ontrafeld. Tijdens die zoektocht ontdekt Jonas dat Paul homo was.
Mijn broer en zijn broer is niet alleen een spannend maar ook een ontroerend boek waarin de pijn van het opgroeien en de intensiteit van een eerste verliefdheid erg herkenbaar aan bod komen.

Technische fiche

12,50 euro

De mama's van Sterre - Gea van Beuningen, met tekeningen van Tinne Van den Bossche

[prentenboek]

De mama's van Sterre, verhaal van Gea van Beuningen, tekeningen van Tinne Van den Bossche, € 12,50In dit prentenboek komt holebi-ouderschap aan bod op een speelse en
begrijpelijke manier. Het boek kan voorgelezen worden in de klas of thuis,
maar kan door het eenvoudige taalgebruik ook door jonge lezers zelf worden gelezen.
De fantasierijke tekeningen zijn af en toe bijna zoekplaten waarop kleuters kunnen meekijken en op zoek kunnen gaan naar komische details.

Oorspronkelijk verschenen in hardback, opnieuw verschenen in paperback.

De mama's van Sterre in het nieuws:
op ATV
op de site van Minister Pascal Smet
in Het Nieuwsblad

Technische fiche

10,00 euro

 


Boekhandels in België kunnen onze boeken bestellen via Boekenbank of via EPO Distributie.

Boekhandels in Nederland kunnen onze boeken bestellen door hun bestelling naar ons te mailen of te faxen.

Online shop: